Staten måste göra om upphandlad trafik efter Nextjets konkurs

Nextjets konkurs blixtbelyser det grundläggande problem som statens upphandlade trafik innebär för flera flygplatser. Nu drabbas tusentals resenärer.

Svenska Regionala Flygplatser beklagar verkligen Nextjets konkurs. Just nu drabbar tusentals strandade resenärer runt om i Sverige. Men även mer långsiktigt kommer detta att ställa till problem för många orter. Det kommer ta tid innan andra flygbolag kan ta över trafiken.

Drabbade orter är Gällivare, Arvidsjaur, Hemavan, Vilhelmina, Lycksele, Örnsköldsvik, Kramfors, Sundsvall, Karlstad och Jönköping.

Men konkursen är extra bekymmersam då Nextjet är det bolag som haft flest upphandlade flyglinjer i Sverige. Nio orter i Sverige har så kallad trafikplikt vid sina flygplatser. Det innebär att staten gör upphandlingar och garanterar flygförbindelser dit. Nextjet har flugit upphandlade linjer till Gällivare, Arvidsjaur, Hemavan, Vilhelmina och Lycksele.

Under många år har Nextjet haft en väldigt ansträngd ekonomi och i vintras drogs till och med Transportstyrelsen tillfälligt in deras flyglicens, då bolaget inte ansågs kunna säkerställa sina flygningar. Nextjet fick tillbaka sitt tillstånd men problemen fortsatte.

Många flygningar blev starkt försenade eller helt ställdes in, då bolaget inte hade resurser att sätta in reservkapacitet. På vissa linjer var det så mycket som 40 procents inställda avgångar. Nextjets väldigt dåliga ekonomi föranledde också att bolaget inte kunde betala sina fodringar. De norrländska flygplatserna har fodringar i på flera miljoner kronor på bolaget. Flera flygplatser lämnade också över fodringarna till kronofogdemyndigheten.

Dessa problem har flygplatserna själva och även Svenska Regionala Flygplatser påtalat och anmält upprepade gånger till tillståndsmyndigheten Trafikverket, till tillsynsmyndigheten Transportstyrelsen och även till regeringen. Men inte mycket har hänt.

Vi är kritiska till ett system där staten väljer ut flygbolag för de har lägsta pris. Inte om de är tillförlitliga och kan säkerställa trafik över tid. Det är en märklig omständighet att ett bolag som staten gett garanterade flyglinjer till, kan gå i konkurs.

Nu finns en utredningsgrupp i näringsdepartementet som bland annat ska se över systemet men de ska redovisa in sina slutsatser först i november i år. Den här processen behöver påskyndas. Likaså börjar nästa period för upphandlad trafik i höst. När den nya upphandlingsprocessen börjar behöver Sverige ett nytt upphandlingssystem, så inte fler orter riskerar drabbas igen.

Peter Larsson
VD Svenska regionala flygplatser

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier